четвъртък, 7 октомври 2010 г.

Лечение на диабет с билки

Диабета се получава най-вече при неправилно хранене или преяждане, особено изразено е при децата. Тъжното е, че дори децата болни от диабет са принудени да спазват диета и инсулиново лечение на диабета два пъти на ден. Едновременно с това някои от формите на диабета се лекуват с чай от тези билки:

три части от омайниче, една част от листата на синя боровинка, една част от листата на черно грозде, три части от напръстниче и две части от изсушени бобови шушулки. Една чаена лъжица от горната смес се залива с една чаша вряла или гореща вода. След това сместа се вари три минути. Получената смес се пие всеки ден по 1,4-1,5 л.

Синята боровинка или известна още под името Vaecinium uliginosum е много полезна при лечение на диабет. Четири супени лъжици от плодовете на боровинката се заливат с два литра хладка вода и се варят докато водата остане 1/2. Желателно е тази отвара да се пие по една чаша три пъти дневно. Лечебните свойства на синята боровинка се определят от времето, когато се берат. Желателно е листата да се берат преди началото на узряване на самия плод, тъй като тогава полезните свойства са най-много. Важно е също така лекарското наблюдение при лечение на диабет с листа от синята боровинка.

Глухарчето също може много да спомогне при лечение на диабет. Те се появяват рано на пролет. За да си направим полезна салата(не само при захарния диабет, но и при много други болести) е нужно да срежем глухарчетата при корена. Също така важно да бъде добре измит преди употреба. Болният от диабет трябва всеки ден през пролетта да приема такава салата. Тя ще е по-вкусна, ако сока на глухарчето е жълтеникав. Всеки ден трябва да се консумират поне 10-15 стъбла. Чрез това лечение ще намалим значително нивото на кръвната захар. Освен това лечението на диабет с глухарче е много ефикасно при диабет от 2 тип, тъй като при него не може да си прилага инсулиново лечение.

Лечение на диабет с имел е много полезно за панкреаса. За целта имела се накисва за една нощ в хладка вода. В началото на лечение се приемат по три чаени лъжици заедно с три чаши вода. Важно е тази смес да се приема всеки ден, за да може лечението с имел да има ефект. След края на пролетта лечението на диабет с имел се прекъсва и се възобновява с началото на пролетта.

Много е важно всеки, който е болен от диабет да спазва всички предписани медикаменти от лекуващия го лекар. Освен това диабета засилва всички други болести, затова е много важно навременното лечение на диабета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар