Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Храни намаляващи нивото на инсулин

Храни намаляващи нивото на инсулин

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Храни намаляващи нивото на инсулин

Всички цитрусови плодове – грейпфрут, помело, портокали, мандарини, лимони и лайм намаляват значително нивото на инсулин, а това, от своя страна, намалява желанието на човек да хапне нещо. Така може да се въздържите от поредната доза десертчета за успокояване на нервите в работно време.

Освен че намаляват нивото на инсулин, цитрусовите плодове пречистват организма от токсини и укрепват сериозно имунитета. Ароматната канела също намалява нивото на инсулин. Добавяйте я в ястия, десерти и напитки, но не прекалявайте, тъй като тя може да увреди черния дроб, ако се консумира в големи количества и прекалено често.

Ако искате да намалите нивото на инсулин, откажете се от продуктите с висок гликемичен индекс – най-вече сладките и тестените изделия. Изделията от бяло брашно сериозно се отразяват върху нивата на инсулин.

Вместо тях консумирайте пълнозърнести хлебчета и кифлички, които ще намалят нивото на инсулин, както и кяфав ориз вместо бял, различни видове бобови култури и авокадо.

Наблегнете на супи и ястията от боб и леща, като можете да ги комбинирате с кафяв ориз. Така ястието ще се получи много хранително, а в същото време вкусно и разнообразно. То ще намали нивото на инсулин, а ще подобри и външния ви вид.

Храни намаляващи нивото на инсулин

Млечните продукти, бирената мая и различните видове трици и ядки също намаляват нивото на инсулин. Плодовете на нара също помагат в това отношение. Можете да го използвате както във вид на сок, така и да консумирате семките и жълтеникавите ципи на целия плод.

Но дори да намалите нивото на инсулин с помощта на определени продукти, то може рязко да скочи при стресова ситуация. Правете всичко възможно, за да избегнете конфликтните и стресовите ситуации.

По-често се разхождайте на чист въздух, а ако правите физически упражнения, не се претоварвайте, за да не се получи обратен ефект.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest