Last news in Fakti

25 Април, 2013 14:46 2 093 0

Прекаляването с безалкохолни напитки увеличава риска от диабет

  • безалкохолно-
  • кола-
  • пепси-
  • диабет-
  • научно изследване

Пиенето на само една чаша безалкохолно, може да увеличи риска от диабет с близо една пета. Информацията е от широко научно проучване, включващо данните на 350 000 изследвани от девет европейски страни. Проучването установява, че консумацията на 340 милилитра безалкохолно, увеличава опасността от диабет с 22%. Това количество е еквивалентно на само една чаша Кока Кола, Пепси или друг вид безалкохолна напитка.

Плодовият сок, не е включен сред напитките носещи риск от заболяването.

  Изследване на американски учени, установява още, че приемането на големи количества безалкохолни напитки, може да доведе до високо тегло и да причини диабет от тип 2.
Този вид диабет се характеризира с висока зависимост към инсулин, като от него страдат 2.9 млн. жители в Британия, а според Световната Здравна Организация, близо 310 млн. в целия свят.

Според Патрик Уолф, специалист от University College London, който не е участвал в проучването, пиенето на безалкохолни напитки не е полезно за здравето, тъй като те нямат хранителна стойност и съществуват доказателства за това, че консумацията им носи висок риск от заболяване от въпросния диабет тип 2.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА